Фото ілюстративне
Це зробили після аналізу проходження демонстраційного тесту.

Про це повідомив у вівторок, 3 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Український центр оцінювання якості освіти провів аналіз проходження демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та час, який було відведено на виконання завдань. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

Про недостатню кількість часу і вчителі, і абітурієнти, каже Сергій Шкарлет:

 "Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ", – зазначив Сергій Шкарлет

Разом з тим, освітяни та батьки запевняють, що тест є комплексним, змістовним та неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни, каже Міністр освіти.

Раніше на складання мультипредметного тесту давали 80 хвилин.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні через введення військового стану зовнішнє незалежне оцінювання замінили на національний мультипредметний тест. Він включає три дисципліни -  українську мову (без літератури), математику та історію України.

Для участі в національному мультипредметному тесті зареєструвались понад 400 тисяч осіб.

Читайте також: На Рівненщині 27 тисяч випускників отримають свідоцтва про завершення школи