На ресурсі зібрали і об’єднали найнеобхіднішу інформацію для людей, які тікали від війни і приїхали у незнайоме місце.

Так, тут є такі рубрики: житло, реєстрація, робота, гуманітарна допомога (продукти та одяг), психологічна допомога, медична допомога, освіта/навчання, укриття, екстрені виклики, таксі. При цьому обов’язково зазначені адреси, телефони, маршрути доїзду, корисні посилання та інше. Інформація періодично доповнюватиметься.

Сайт має назву «Дорожня карта переселенця». Його розробкою займалися студенти-першокурсники освітньої програми «Управління інформаційними комунікаціями» під керівництвом викладача – доцента, кандидата технічних наук кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності НУВГП Віктора Корбутяка. Над проєктом працював і програміст-волонтер. А консультували розробників переселенці.

«Така ідея виникла після спілкування з людьми, які змушені були тікати від війни, - пояснив Віктор Корбутяк. – Коли я волонтерив і підвозив переселенців, то люди ділилися, що насправді їм складно зорієнтуватися в незнайомому місті. Для них буває проблемою, наприклад, дістатися до ЦНАПу, бо вони не знають, де це, а ще складно познаходити потрібні номери телефонів, прокласти маршрути, отримати гуманітарну допомогу. Тому й захотілося зібрати всю цю інформацію в одному місці, на одному ресурсі. Запропонував студентам на добровільних умовах взяти участь у проєкті, підключив програміста. Під час роботи ми радилися з переселенцями».

За три тижні продукт був готовий. До речі, люди, які вже скористалися сайтом, передають вітання і подяки студентам. Кажуть, що їх проєкт допомагає.

Водночас Віктор Корбутяк переконує, що, за потреби, рубрики доповнюватимуться.

Зайти на сайт можна за посиланням: https://andrykk.github.io/help/

Читайте також: Волонтери-медики з Чехії навчають тактичної медицини рядовий склад сил спротиву Рівненщини