За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексдиректора теплопостачальної організації. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим у великих розмірах.

За даними досудового розслідування посадовець незаконно заволодів майже 200 тисяч гривень державних коштів, що були зайво сплачені Рівненським обласним онкологічним диспансером за послуги з постачання теплової енергії, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Зокрема, медзаклад сплачував за 1 Гкал на понад 200 гривень більше, ніж це було встановлено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг тарифів для бюджетних установ. Різницю привласнював директор теплопостачальної компанії. Таким чином він завдав матеріальної шкоди комунальному закладу у великих розмірах.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Читайте також: На Рівненщині двоє нетверезих водіїв хотіли відкупитись від поліції