Фото ілюстративне
Держприкордонслужба України запровадила окрему телефонну лінію для родичів тих прикордонників, які тривалий час не виходять на зв'язок.

У перший день на лінію 0800505063 зателефонувало 120 родичів прикордонників.

Запити на інформацію щодо своїх близьких прикордонників можна також відправляти на електронну скриньку dovira@dpsu.gov.ua.

Для направлення запиту щодо прикордонника, який є близьким родичем і тривало не виходить на зв'язок, обов’язково вказуйте наступну інформацію: ваш контактний номер телефону, прізвище, ім’я, по батькові, місце служби прикордонника, ступінь родинного споріднення з ним (син/донька, чоловік/дружина тощо). Просимо врахувати, що кібербезпека може блокувати надходження деяких електронних листів, зокрема тих, які надсилають з домену *.ru.

Лінія 0800505063 працює щоденно з 9.00 до 16.00. За цим номером повнолітні близькі прикордонників зможуть залишити запит чи все гаразд з їхнім родичем. Після вивчення обставин їм нададуть необхідну інформацію та, за необхідності, консультаційну допомогу.

Просимо громадян поважати хвилювання родичів, які втратили зв'язок зі своїми близькими прикордонниками й не перевантажувати лінію сторонніми запитаннями.

Просимо також врахувати, що за номером 0800505063 не надається консультація щодо перетинання кордону тощо. Усі дзвінки на вказаний телефон з мережі фіксованого зв’язку та для абонентів операторів мобільного зв’язку на території України безкоштовні. 

За інформацією Рівненської ОВА.