Відбудова країни, допомога переселенцям та функціонування держави в умовах війни.Володимир Зеленський провів перше за час російського вторгнення засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Захід провели у форматі відеоконференції. Основне про що йшла мова дивіться далі.

Відбудувати країну за два роки. Такий амбітний план перед собою ставить Президент та Уряд України. Про це розповіли на першому після початку війни засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад. Розпочали зустріч із хвилини мовчання в пам'ять за тих хто віддав життя за Україну.

Учасники заходу обговорили План післявоєнної відбудови України, а також створення комфортних умов для життя всіх, хто був змушений залишити рідний дім через війну.

Далі Уряд представив 14 кластерів інфраструктури, що потребують відновлення та модернізації.

Містам і регіонам запропоновано на початок травня подати вичерпну інформацію щодо відповідних потреб. За словами Кирила Тимошенка, на сьогодні держава має надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення переселенців житлом.

Президент наголосив, що переселенці мають бути забезпечені комфортним тимчасовим житлом на потрібний їм термін.

Володимир Зеленський також поставив завдання підготувати плани відбудови міст, містечок і громад, які постраждали від російського вторгнення.

Свою підтримку і бажання допомогти вкотре висловили представники інших країн, які брали участь у Конгресі разом із очільниками міст та областей.

Також на Конгресі обговорили питання взаємодії місцевої влади з правоохоронцями, діяльність територіальної оборони та добровольчіх формувань в умовах воєнного стану.

 Читайте також: Стало відомо, яким буде завершення навчального року у школярів Рівненщини