У війні за Україну своє життя поклали двоє жителів Костопільщини - Вадим Калаур та Микола Романцев.

За повідомленням Другого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки 22 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі смт. Новотошківське, Луганської області, обірвалося життя 31-річного солдата КАЛАУРА Вадима В'ячеславовича.

Калаур Вадим

Вадим Калаур навчався у Костопільській школі №6, а згодом здобував професію у Костопільському будівельно-технологічному коледжі. У загиблого залишилася дружина та 4-річний син.

Як повідомила Костопільська міська рада, прощання з воїном відбудеться 28 квітня та 29 квітня 2022 року.

28 квітня (четвер) о 18:00 похоронний кортеж виїде від військової частини та рухатиметься до рідного дому Героя за адресою пров. Вінниченка, 5.

29 квітня (п'ятниця) о 12:30 год у соборі Петра і Павла розпочнеться панахида за загиблим Вадимом Калауром.

По завершенню у храмі чину поховання, відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають Героя на «Новому» кладовищі поруч з іншими воїнами небесного легіону. 

Також при виконанні військового обов’язку 24 квітня 2022 року під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу міста Золоте загинув головний сержант РОМАНЦЕВ Микола Юрійович.

Романцев Микола

Герой народився 13 червня 1968 року і все життя прожив у селі Гута.

У мирний час Микола Юрійович працював вчителем, деякий час був директором Гутянської школи.

В 2014 році захищав нашу Україну на сході. З початком повномасштабного російського вторгнення, Микола без вагань героїчно став на захист рідної України.

Прощання з воїном РОМАНЦЕВИМ Миколою Юрійовичем відбудеться 29 квітня 2022 року в рідному селі Гута.

29 квітня (п'ятниця) о 6:40 похоронний кортеж виїде з м. Костопіль (Костопільська багатопрофільна лікарня) та рухатиметься до с. Гута.

О 12:00 розпочнеться панахида за загиблим Миколою РОМАНЦЕВИМ у місцевому храмі. Поховають Героя на кладовищі в с. Гута.

Костопільчан просять вшанувати память Героїв і у напрямках похоронних кортежів утворити "живі" коридори.

Вічна пам'ять Героям!

Нагадаємо, вчора, 27 квітня,на Дубенщині попрощалися із Героями: Володимир Лемещук з Крупецької громади та Владислав Костюк з Радивилова.