Джерело: Олександр Третяк
Міський голова Рівного Олександр Третяк сьогодні, 26 квітня, на власній Фейсбук-сторінці повідомив, що вкотре отримав багато звернень від рівнян з проханням відновити роботу дитячих садочків у громаді. І зваживши з начальниками управлінь усі "за" й "проти", вирішили не поспішати з прийняттям позитивного рішення.

Пояснив чому так:

  • По-перше, у частині дитсадків немає безпечного сховища на випадок небезпеки. Лише три дошкільні заклади мають придатні для перебування людей укриття. Крім того, у тих закладах, де ці сховища функціонують, також укриваються мешканці сусідніх будинків та установ.
  • По-друге, ніхто не знає як довго і коли триватимуть тривоги, а відтак скорегувати повноцінну роботу закладу дуже складно. Це стосується харчування діток, організації прогулянок та інших активностей.
  • По-третє, вихователі фізично не встигнуть зібрати групу дітей під час сигналу повітряної тривоги та вчасно вивести їх в укриття. Якщо сирена лунає три чи п'ять разів на день, то вихователь та його помічник не можуть гарантувати, що вони оперативно відведуть дітей в укриття, особливо, якщо ті сплять.

"Безпека наших дітей - понад усе. А тому - відновлення роботи дитсадків у Рівному наразі не може бути реалізовано. Ми шукаємо шляхи вирішення проблеми, але поки наша країна перебуває під загрозою ракетних обстрілів по всій території - ми просимо вас берегти дітей у безпечних для них місцях та не нехтувати повідомленнями про повітряну тривогу", - написав Олександр Третяк.

Читайте також: У Рівному на період дії воєнного стану продовжили роботу ярмарків