Фото з відкритих джерел
Від початку війни у Рівненській області територіальні відділи ДРАЦС зареєстрували 14 шлюбів з військовослужбовцями за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, що такий порядок реєстрації дозволяє укладати шлюби і засвідчувати заяви на шлюб навіть командирами військових частин. Так, 10 шлюбів офіційно уклали командири військовослужбовців на підставі відповідно складених актів. Ще 4 шлюби зареєстрували безпосередньо у відділах ДРАЦС, на підставі прийнятих і засвідчених командирами заяв.

Найбільшу кількість актових записів про шлюб склали працівники Здолбунівського відділу ДРАЦС – 63, Дубенського відділу ДРАЦС – 62 та Сарненського відділу ДРАЦС – 58.

Додамо, що акт про шлюб може складатися командиром без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку. Такий документ у подальшому надсилається командиром чи керівником установи до будь-якого відділу ДРАЦС для складання актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Джерело: Рівненські новини

Читайте також: Війна не стала на заваді: у Рівному пара поліцейських створила сім'ю