Фото ілюстративне
Сьогодні, 22 квітня, Міжнародний день Матері-Землі. Віряни вшановують пам'ять преподобного Теодора. До Нового року залишилося 253 дні.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО

 

22 квітня в Україні й світі святкують Міжнародний день Матері-Землі. Адже дійсно Землі — це наша Матір-Годувальниця, спільний дім усього людства. Але часто відношення людини до свого дому є лише споживацьким. Мало хто з нас усвідомлює той факт, наскільки ми впливаємо на стан планети. Тому й була створена ця дата, яка допомагає кожному задуматися, що він може зробити для Землі. Вперше свято відсвяткували 2010 року. Його створили за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Хоча історія свята має набагато глибшу історію.

 

1971 року один із сенаторів США запропонував ідею щорічно святкувати тиждень Землі. В американському керівництві ідею сприйняли позитивно, також її активно підтримали звичайні громадяни країни. Від того часу в США щороку третя неділя квітня була Тижнем Землі, а сенатор отримав нагороду. Від 1990 року святкування поширилося на інші країни світу.

 

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Лука, Віталій, Всеволод, Федір (Теодор).

Талісманом людини, народженої 22 квітня є альмандин. Відноситься до родини гранатів. Камінь відрізняється яскравим і насиченим кольором. Здавна вірили, якщо постійно носити альмандин, то нервова система буде краще працювати.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

 

  • Почути, як кує зозуля, — до теплої погоди;
  • за вікном ясно і тепло — час починати польові роботи;
  • вдень на небі з'явилася веселка — буде багато меду;
  • бджоли відлітають далеко від вулика — травень буде теплим;
  • гроза означає, що врожай буде хорошим.

 

Наші предки цього дня починали висаджувати у відкритий ґрунт цибулю. В народі день називали "Відьмині хороводи". Вірили, що на полювання виходять відьми, а тому намагалися сидіти вдома.

 

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

 

  1. Не варто розповідати свої сни.
  2. Не можна робити нічого важливого, краще перенесіть ці справи на інший день.
  3. Заборонено ображати птахів, полювати на них.