Українські фоторепортери своєю працею творять історію для прийдешніх поколінь. Цими днями, у ці хвилини, українські фотокореспонденти своїми знімками творять історичний літопис трагедії, мужності і стійкості українського народу і його війська у протистоянні з російськими агресорами. Такі слова, можливо, здаються трохи пафосними. Але після Перемоги над підступною армадою, саме фотознімки наших фотокореспондентів будуть нагадувати про ці дня.

Одним з них є і Андрій Якобчук, рівнянин, парламентський фотокореспондент Інформаційного агентства Українські Новини. Фоторепортер, як і багато його колег по Верховні раді, нині змінив так звані “паркетні фотосесії” з “будинку під куполом”, що на столичній вулиці Грушевського, на воєнні репортажі.

"Я не бачив наочно бойових дій. Але і після того, як наші ЗСУ звільняють території від клятого окупанта, мене як і кожного українця, переповнює біль і почуття ненависті до всього російського!", - поділився репортер побаченим і пережитим ним під час чергового відрядження у звільнені від окупантів райони Київщини.