Днями волонтери зі Львова зустрічали у себе вдома волонтерів з Волині та Донеччини. Таким чином, благодійники Західної України вирішили об’єднати свої зусилля аби вже разом допомагати військовим у найскладніших місцях нашої країни. Куди допомогу доправити не ризикуючи життям, майже не можливо. Ба більше уже відправили на схід дві фури вщент завантажені дефіцитними товарами для військових, турнікети, кровоспинні засоби, ліки, протигази і аптечки так звані «натовські».

На одному із складів у місті Левів розмістився великий склад з гумдопомогою. Сюди приходить вантаж з 15 країн. На складі товари не залежуються і не складуються, а одразу відправляють у Донецьку область військовим.

Днями дві двадцяти тонні фури вщент завантажені продуктами, ліками та екіпіровкою для військових - волонтери відправили військовим на схід. В переліку товарів є навіть, такі дефіцитні - турнікети та аптечки, так звані «натовські».

Донецький напрямок, сьогодні є одним з найскладніших. А закордонні водії, навіть не заїжджають на територію України, тому далі гум вантаж потрібно доправляти за власний кошт. Тож логістика надважлива, бо без цього вантаж не доїде до військових. 

Хенрік і Девід волонтери з Норвегії. Чоловіки одні з тих, хто допомагають українцям перемогти у цій війні. Вони не побоялися приїхати в Україну та самостійно доправити вантаж для військових. Зокрема, привезли автомобілі для ЗСУ, а ще військове спорядження, якого потребують військові.

Доправити вантаж у гарячі точки ще важче ніж завезти в Україну з за кордону. Адже там йдуть активні бойові дії. Роман Суслов та Вікторія Черногор одні з відчайдушних українців, які раз у чотири дні бувають у найскладніших напрямках та доправляють гум вантаж військовим.

А найближчим часом волонтери планують велику поставку протигазів військовим у Донецьку область. Та доправлятимуть, такий цінний вантаж на схід уже разом об’єднавши зусилля трьох благодійних фондів Ігоря Палиці «Тільки разом», «HOPE UA» та «Я Волноваха». Така співпраця допоможе створити найбільший і потужний волонтерський осерок на Західній Україні.

Читайте також: Жителі Рівненщини готують великодні страви на передову