Швачки, водії, лікарі і не лише. Такі вакансії пропонують на Рівненщині. До Рівненської служби зайнятості звернулось майже 900 переселенців. Із них 219 отримали статус безробітного. 78 - успішно працевлаштувались. Нині існує близько пів тисячі вакансій різних професій. Яких, розкаже Яна Євтушок.

Пані Людмила приїхала до Рівного з-під Києва всередині березня. Через бойові дії разом із сім'єю жила у холодному підвалі. Лиш з третьої спроби родині вдалося звідти виїхати. Жінка каже, працювала в столиці викладачем у творчій студії. Прагне знайти таку професію і тут, щоб заробляти на життя. За допомогою звернулась в Рівненську службу зайнятості.

Дмитро Чередниченко має таку ж проблему з працевлаштуванням. Хлопець родом з Донецької області. Проживав на Луганщині. Там навчався в медичному училищі. На початку березня виїхав з Лисичанська. Нині, у Рівному в пошуках хоч якоїсь роботи. Але все ж досі, мріє закінчити навчання та працювати медиком.

Шукаючи роботу на Рівненщині, переселенці звертаються до служби зайнятості і, знаходять вакансії. Не завжди за професією, втім заробити на життя - можуть. Відтак, за березень і до сьогодні з числа внутрішньо переміщених осіб влаштувалось 78 людей. Ще 11 знайшли роботу самостійно, отримавши інформацію в центрі зайнятості. Станом на сьогодні існує близько пів тисячі вакансій різних професійних груп.

З початком введення військового стану до Рівненської служби зайнятості звернулось майже 900 осіб. Із них 219 отримали статус безробітного. 78 - успішно працевлаштувались. Зазначимо, що з 22 березня на території України діє постанова, завдяки якій роботодавець може компенсувати витрати за працевлаштування переселенців. Тобто, роботодавець, який сплачував внески, де працюють застраховані особи, може взяти до себе на роботу переселенця. За що служба зайнятості йому буде 2 місяці компенсувати 6,5 тис. грн заробітної плати.

Читайте також: На Рівненщині офіційно зареєстровані понад 46 тисяч переселенців