З метою запобігання виникненню пожеж у культових спорудах фахівцями ДСНС Рівненського, Вараського, Дубенського та Сарненського районів проведено інструктажі із настоятелями культових споруд та парафіянами щодо забезпечення пожежної безпеки під час святкування Великодніх свят.

Спілкуючись зі священослужителями, рятувальники акцентували увагу на обов’язковій наявності в храмах первинних засобів пожежогасіння; нагадали, аби стежили за справністю електроприладів, належним утриманням шляхів евакуації, а також визначилися з місцями для безпечного встановлення свічок.

Настоятелям храмів вкотре нагадали основні протипожежні правила, яких слід дотримуватися в культових спорудах; розповіли про випадки пожеж у церквах на території області, вказавши на причини їх виникнення.

Крім того, звернули увагу на те, що залишені без нагляду церковні атрибути – є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Великодня. На завершення зустрічей церковні служителі отримали друковані пам’ятки із заходами пожежної безпеки. Не оминули рятувальники й парафіян, вручивши інформаційну листівку, рятувальники зауважили на дотриманні правил пожежної безпеки не тільки в культових закладах, а й вдома. У запланованих місцях проведення Великодніх свят також проведено навчання щодо дій при виникненні пожежі.

За інформацією ГУ ДСНС у Рівненській області.

Читайте також: На Млинівщині створили добровільну пожежну команду