Фото ілюстративне
На Рівненщині за 50 днів війни на світ з’явилися 1235 малюків.

Народжували жительки області у «нових» умовах воєнного часу: через звучання сирени поміж переймами породіллі спускалися в укриття. Тож деякі малюки з'являлися на світ не в пологовому залі, а в бомбосховищах.

Наталія Кот, яка нещодавно стала мамою хлопчика, розповідає, що, плануючи вагітність, вони з чоловіком навіть не могли подумати, що потуги її відбуватимуться під час повітряної тривоги.

«Мені пощастило народжувати в палаті. День був спокійним. Повітряні тривоги нас застали в пологовому вже після нашої зустрічі з сином. Але перші години його життя таки минули в укритті. Адже тільки я чула сирену, відразу брала малюка та рюкзак із найнеобхіднішими для нього речами і ми бігли в укриття. Новоспечені матусі - зараз просто героїні», - каже Наталія Кот.

До речі, «рекордсменами» за кількістю новонароджених дітей досі є Рівненський та Сарненський райони.

За інформацією обласного відділу ДРАЦС Рівненської області, серед популярних імен - Мир, Мирослав, Слава, Міра, Любомир.

Також малюків однієї з двієнь, народжених під час воєнного стану на Рівненщині, батьки назвали Мирославом та Надією.

Загалом хлопчиків, які народилися за 50 днів війни, називали, зокрема, такими іменами: Вів'єн, Рувим, Ельдар, Аран, Даміан, Давид, Тамір, Єлісей, Панель, Саїм, Святогор.

Дівчаток - Лукія, Мія, Данелія, Юстина, Ліка, Доріс, Емелі, Поліанна, Теона.

Джерело: Рівненська ОВА