Рада оборони області прийняла рішення про формат відзначення Великодні на Рівненщині, розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

В пасхальну ніч у Рівненській області пройдуть Великодні богослужіння, повідомив Віталій Коваль.

"Наголошую, комендантська година не скасовується! Дозволяється лише робота культових споруд, пересування до місць проведення богослужінь та перебування поблизу церков громадян в межах населених пунктів Рівненської області. Також дозволяється робота громадського транспорту на час богослужіння «від» і «до» храмів", - зазначає Віталій Коваль.

Разом з тим, залишається ймовірність виникнення загроз ракетних ударів та інших небезпечних ситуацій в умовах воєнного стану. Тому з духовенством області було попередньо обговорено важливість забезпечення перебування у культових спорудах мінімальної кількості прихожан. А також доведення інформації щодо найближчих місць укриттів та бомбосховищ.

"Закликаю вірян максимально залишитися вдома. Освячення великодніх кошиків проводитиметься щогодини. А Великодні богослужіння транслюватимуться онлайн. Безпека сьогодні - найголовніше!", - резюмував очільник області.

Нагадаємо, цього тижня Рівненська ОВА спільно з духовенством напрацьовували формат відзначення Великодня в області, адже на разі важливо, аби в першу чергу віряни були в безпеці.

Читайте також: Розклад передвеликодніх і святкових богослужінь у Римсько-католицькій парафії у Рівному