У ці тривожні часи шахова спільнота намагається повернутися до повноцінного життя. У неділю у приміщенні Здолбунівської центральної бібліотеки відбувся шаховий турнір за участі 45 учасників зі Здолбунова, Рівного, Березного, Костополя, Острога, Нітішина, а також внутрішньо переміщених осіб з Києва та Чернігова.

Серед учасників два міжнародних майстри, вісім кандидатів у майстри, 15 першорозрядників. Турнір зареєстрований Міжнародною федерацією шахів FIDE під назвою «Zdolbuniv Cup 2022».

Про це інформує Здолбунівська міська рада.

Перед початком змагання учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблого в бою з окупантами героя-здолбунівчанина Максима Горковчука.

В напруженій боротьбі переміг рівненський кандидат у майстри спорту Сергій Клюка – 7,5 очка з 9 можливих. Друге місце у міжнародного майстра FIDE, президента Федерації шахів Рівненської області Володимира Ковальчука – 6,5 очка. Володимир, який з перших днів війни у територіальній обороні, знайшов декілька годин вільного часу щоб зіграти у турнірі, поспілкуватися з друзями-шахістами, дати імпульс оптимізму і віри в нашу перемогу. На третьому місці здолбунівський кандидат у майстри Йосип Борзенко з 6,5 очками.

Серед здолбунівських шахістів відзнаки за кращі результати отримали першорозрядники Олег Прокопчук і Михайло Бедратий – по п’ять очок. Кращим серед ветеранів віком 60+ став міжнародний майстер з Рівного Ігор Лабенський – шість очок. Серед школярів кращий результат у Івана Мастюка з Квасилова – п’ять очок.

Вказані шахісти отримали грошові призи від Федерації шахів Рівненської області, грамоти від Здолбунівської міської ради. Нагороди вручав начальник Управління з гуманітарних питань Здолбунівської міської ради Ігор Антонюк. Важлива деталь – всі нагороджені віддали свої призові на підтримку Збройних сил України! А загальна сума благодійної пожертви від учасників турніру на підтримку ЗСУ склала 7050 грн.

Читайте також: На Рівненщині вже почали працювати 15 релокованих підприємств (ВІДЕО)