Аферистку, яка прикидалась працівницею газової служби, викрили та розшукали в Житомирській області. Її поплічницею була 17-річна донька.

Вийти на слід шахрайки змогли завдяки злагодженій роботі працівників карного розшуку обласного управління та Дубенського відділу, а також інших оперативних служб та слідчих підрозділів.

Так, ще 4 квітня до будинку 77-річної дубенчанки прийшли дві жінки. Господині вони представились як працівниці газової служби. Одна з них оглянула котел і заявила дубенчанці, що прилад потрібно замінити на більш якісний та дороговартісний. Але зсилаючись на воєнний стан пообіцяли пенсіонерці зробити це за "символічну плату" - 500 грн.  У цей час обидві аферистки побачили, де жінка зберігає свої заощадження. Поки одна відволікала господиню, інша — викрала гроші. Так  жителька Дубна позбулася 4000 гривень.

Причетною до злочину виявилася 48-річна уродженка Республіки Білорусь, яка має характерну етнічну ознаку та вже неодноразово потрапляла в поле зору поліцейських. Жінка раніше була судима за вчинені злочини проти власності.

Зловмисницю розшукали в місті Новоград-Волинський Житомирської області. Відомо, що її поплічницею стала 17-річна донька, з якою наразі проводяться слідчі дії.

Учора, 12 квітня, слідчі Дубенського РВП повідомили 48-річній жінці про підозру, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Крім того, відомо, що підозрювана причетна до вчинення аналогічних злочинів на території Тернопільської та Волинської областей. За скоєне їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

Наразі підозрювана у крадіжці, вчиненої в умовах воєнного часу, перебуває під вартою.

Читайте також: На Рівненщині нетверезий чоловік викрав у товариша авто, а потім порушив комендантський час