З початку року на Рівненщині трапилося 364 пожежі на яких виявлено 8 загиблих громадян та 6 людей отримали травми різного ступеню важкості.

Тому з метою запобігання пожежам у житловому секторі, підвищення рівня знань населенням правил пожежної безпеки та покращення протипожежного стану житлових будинків впродовж квітня місяця рятувальники Рівненського, Вараського, Дубенського та Сарненського районних управлінь ГУ ДСНС проводять інформаційно-розяснювальну роботу в серед мешканців районів області.

Проводиться навчання населення за місцем проживання щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті, порядку дій у разі виникнення пожежі, правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням, побутовими електро та газовими приладами та порядку дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Громадянам вручаються листівки та пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки у побуті та безпеки життєдіяльності, що є актуальним в теперішній час.

Разом з тим, під час рейдового відпрацювання рятувальники звертають увагу господарів на стан електропроводки, димоходів, печей тощо.

За інформацією ГУ ДСНС у Рівненській області.

Читайте також: За минулу добу рятувальники Рівненщини ліквідували три пожежі