Джерело: Сергій Притула
Рятуючи своє життя, людям доводилося евакуюватися з Ірпеня під обстрілами, залишаючи домашніх улюбленців, бо їхали по сім чоловік в одній машині. Але дива трапляються навіть на війні: врятована з домашнього полону собака Зара повернулася в свою сім’ю, які наразі перебувають на Рівненщині.

"Собаку знайшли 29 березня бійці 72-ої бригади в Ірпені. Вона була в замкненій хаті. Хата побита від обстрілів. На столі лежали її документи. Це різеншнауцер", - пише на своїй сторінці в Facebook волонтер, український телеведучий Сергій Притула.

Журналісти зняли відео та фото з собакою у розбитому будинку, які люди репостили в соцмережах по всьому світові. Волонтери привезли собаку до бекофісу волонтерського штабу Притули, де він переночував та поїхав додому однієї з працівниць штабу на перетримку.

"На третій день подзвонила власниця собаки Тетяна, бо побачила фото собаки в соцмережах. Вона з сім’єю зараз в Рівненській області. Там велика родина, четверо дітей. Виявилося, собаку насправді називають Зара", - пише Притула.

Власниця розповідає, що вивезти собаку не встигли, бо довелося евакуюватися від обстрілів в Ірпені всімох в одній машині, а Зара просто не помістилася. Проте, вони залишили улюбленця на сусіда, який постраждав від рук мародерів та потрапив у лікарню, а Зара залишилась у замкненій хаті.

"Вона сама, замкнена у хаті провела пару тижнів, їла те, що могла знайти. Добре, що за пару днів до війни купили 6 кг корму і він стояв у відкритому місці", - повідомляє телеведучий.

Наразі, завдяки волонтерам, які з Рівного до Києва привезли гуманітарну допомогу, собака поїхала до своїх господарів.

"Господарі Зари подякували нам, що перетримали в себе і віддали собаку. Заїдуть до штабу за собачими (мені більше подобається слово «собачачими») документами, які ми забули передати їм. Дякую усім, хто долучився до цього хеппі-енду!", - подякував Сергій Притула.

Читайте також: Український Хатіко: собака вже місяць чекає на вбиту рашистами господиню