Фото ілюстративне
Заклади культури та мистецтва Рівненщини з 1 квітня поступово відновлюють роботу. Відповідне рішення, яке стосується всієї України, опублікували на сайті Міністерства культури та інформаційної політики. У ньому зазначили, що кожен заклад культури має підготувати свою програму та працюватиме за власним графіком. Тож у кожному випадку потрібно буде уточнювати інформацію про розклад, а також щодо придбання квитків. Частину коштів від продажу квитків планують перераховувати на допомогу українським захисникам або на гуманітарну підтримку.

Про відновлення роботи Рівненських закладів культури та мистецтва розповідає Суспільне.

У Рівненському залі камерної та органної музики мистецькі імпрези відбувалися впродовж усього березня. За словами директорки обласної філармонії Елеонори Стеценко, повноцінні концерти касові вони не можуть проводити.

У міському будинку культури, за словами його директорки Ольги Стельмах, у минулому місяці робота дорослих колективів не зупинялася. Дитячі студії, додала вона, тимчасово не працюють. Що стосується проведення концертів і масових заходів, то у закладі взагалі не розглядають такого.

На думку начальниці обласного управління культури і туризму Любові Романюк, на Рівненщині рішення Кабміну запустити діяльність закладів культури позначиться мінімально. За її словами, аби уникати скупчень людей, на час війни рівненські працівники культури працюватимуть здебільшого на виїздах.

На сторінці рівненського кінопалацу “Україна” у Facebook опублікували повідомлення, у якому зазначили, що заклад розпочне роботу з 2 квітня.

За інформацією заступника директора краєзнавчого музею Олега Романчука, музей поки не працюватиме. ВІн зазанчив, що у рішенні Мінкульту є перелік закладів, які можуть працювати. Музеїв у цьому списку немає. Втім, музейники готові відкритись для відвідувачів одразу, як тільки з’явиться можливість, бо є багато охочих прийти.

Рівненський обласний драматичний театр найближчим часом не відновлюватиме роботу. Водночас у Рівненському обласному драмтеатрі з початку війни розмістили волонтерський гуманітарний хаб. Директор драмтеатру Володимир Петрів зазначив, що роботу над виставами не припиняли і актори продовжують репетирувати. Роботу планують відновити у травні. За його словами, щоденно у театрі у волонтерському хабі працює близько 140 людей.

Читайте також: Рівненський кінотеарт від сьогодні знову запрацює