Релокація підприємств на Рівненщину. Нині таких вже два. Військова адміністрація опрацьовує ще близько трьох десятків заявок. Одна з таких компаній спеціалізується на виробництві страв тривалого зберігання. На потужностях розгорнутих в нашій області планують виголовляти від 100 до 200 тисяч банок продукції. Чому саме Рівненщина та як можна перенести свій бізнес до області, де відсутні бойові дії - дивіться далі у сюжеті.

Тарас Парандій власник компанії з виробництва готових страв тривалого зберігання. Підприємство з Києва відкриває нову лінію виробництва в нашій області. Через активні бойові дії, які понад місяць тривають у столиці тепер підприємство працює на Рівненщині.

Компанія «Димне м'ясо від Тараса» розпочала свою роботу ще 7 років тому. З року в рік збільшували обсяги та асортимент виробництва. Нині, навіть попри повномаштабну війну, підприємство хоч не на повну потужність, але працює і у Києві.

На потужностях Рівненщини планують виготовляти від 100 до 200 тисяч банок продукції на місяць. Сировину для виготовлення тушкованих та й інших страв тривалого зберігання купуватимуть у місцевих постачальників. Працюють поки двоє, надалі планують пропонувати роботу мешканцям нашої області. Начальник рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль каже, нині опрацьовують три десятки заявок, спрямованих на релокацію бізнесу до нашої області.

Аби перевести підприємство чи його потужності у зону, де відсутні бойові дії, необхідно подати заявку. У пріоритеті стратегічні підприємства орієнтовані на виробництво продуктів харчування. У роботу готові взяти навіть маленькі підприємства на 10-20 робочих місць.

Читайте також: Жителі Рівненщини скаржаться на сирену (ВІДЕО)