На Дубенському кладовищі вандали поглумилися над могилами. Про це працівникам рівненського спецкомбінату 30 березня повідомили перехожі. За даним фактом уже відкрили кримінальне провадження. Зловмисникам згідно із санкцією статті загрожує до трьох років за ґратами. Павло Невесенко продовжить.

На кладовищі Дубенське повалені пам‘ятники переважно по одній стороні доріжки, яка йде паралельно вулиці Дубенській і розташована в середині кладовища. Слідчо-оперативна група виявила пошкодженими 57 надгробків, серед яких і плити, і хрести на місцях поховання. Про інцидент до поліції повідомили представники рівненського спецкомбінату 30 березня о 15:20. Олександр Третяк першим відреагував на акт вандалізму на кладовищі.

Не на камеру комунальники зізнаються вперше зустрічаються з таким безчинством на кладовищі. Про пошкодженні могили дізналися пообіді від перехожих. А вранці на території знайшли одяг та документи. Тоді до них прийшов молодик і сказав, що це його речі і попросив віддати. На той момент працівники ще не знали, про пошкодженні пам'ятники. Русявому хлопцю було 18 років і виглядав він стривоженим.

Священник Петро Мартинюк з поміж усього додає, на зловмисників чекатиме не лише кримінальна відповідальність.

За фактом наруги над могилою в поліції відкрили кримінальне провадження. Максимальне покарання, згідно із санкцією статті - до трьох років за ґратами.

Читайте також: На Дубенському кладовищі вандали поглумилися над могилами (ВІДЕО)