Педагоги, логопеди, реабілітологи та інші фахівці займаються з ними дистанційно, повідомляє Рівненська ОВА.

Так, за оперативною інформацією департаменту освіти і науки Рівненської ОВА, до навчання долучилось 7 дітей із числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб. Серед них 3 осіб охоплені інклюзивним навчанням, 2 – на педагогічному патронажі, 1 дитина – у спеціальній школі, 1 учень отримує корекційні заняття в інклюзивно-ресурсному центрі.

"Фахівці інклюзивно-ресурсних центрів області надають психологічну консультативну підтримку дітям та всім, хто її потребує, переживає паніку, тривогу та постійний стрес під час військових дій. Окрім того, якщо батьки захочуть отримати висновок про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, то це можуть зробити фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Рівненщини", - зазначає заступниця начальника управління-начальник відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти Юлія Балла.

Нагадаємо, на Рівненщині функціонує 29 інклюзивно-ресурсних центрів.

Також Юлія Балла зазначила, що копію висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи можна отримати в автоматизованій системі АС ІРЦ.

Інструкція за посиланням: https://mon.gov.ua/.../Yak.zavantazhyty.dok.z.AS-IRTS...

У Рівненській обласній військовій адміністрації працює гаряча цілодобова лінія з освітніх питань 068 30 36 017.