У Рівному працює центр забезпечення одягом для внутрішньо переміщених осіб. Відкрили його в палаці культури "Хімік". Тут можна отримати одяг, взуття, постіль і не тільки. Волонтери працюють щодня з 10 до 16-ї години. Що потрібно мати при собі аби скористатись допомогою та чи багато охочих знають наші журналісти.

Тетяна Климук з чоловіком нині мешкають у Рівному. З Києва виїхали ввечері 24-го лютого. З собою вдалось взяти тільки зимовий одяг, тож у пошуках весняного прийшли до центру забезпечення одягом для внутрішньо-переміщених осіб.

Центр відкрився в суботу 26 березня. Працює з десятої до шістнадцятої. Відтак усі, хто має потребу тут може отримати усе: від взуття до верхнього одягу. Координаторка центру Тетяна Хомич каже, лише за учорашній день за одягом прийшло 56 сімей. Більшість - це переселенці з Київщини: Бучі, Ірпеня та півночі області.

Алла Рудник з Чернігова. Каже нині її місто вже давно на межі гуманітарної катастрофи. Ті, хто там перебувають залишились без тепла, світла та води. До центру також прийшла за допомогою, а далі тут вирішила волонтерити.

Рівненщина стала прихистком для понад 30-ти тисяч переселенців. Тут усі вони можуть отримати допомогу. Для цього потрібно мати лише документ про реєстрацію місця проживання. Паспорти чи відповідну довідку.

Читайте також: Рівненський університет проводить безкоштовні курси іноземної для переселенців