Зовнішнє незалежне оцінювання на Рівненщині відбудеться за спрощеною процедурою.

Верховна Рада України прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти, №7132.  За ухвалення законопроєкту №7132 проголосували 348 депутатів за мінімально необхідних 226. Цей Закон одноразово (на 2022 рік) змінює алгоритм вступу до закладів вищої освіти, закладів фахової передвищої освіти та звільнення здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, від проходження ДПА

У підсумку вирішено: ЗНО-2022 буде, але спрощене. Складатимуть іспит лише одинадцятикласники, які вступатимуть до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти. Тестування має відбутися орієнтовно у липні.

Планується, що традиційний офлайн-тест ЗНО буде замінений на мультипредметний онлайн-тест (українська мова, історія України, математика), який має складатися в безпечних місцях.

Відмінено державну підсумкову атестацію, єдиний вступний іспит, єдиний фаховий вступний іспит.

Наразі МОН спільно з Комітетом освіти, науки та інновацій ВРУ, освітянами, експертами та батьками в дуже оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу в 2022 році.

Його розробка знаходиться на фінальній стадії, і вже найближчим часом він буде презентований.

Нагадаємо, що реєстрацію для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2022 року продовжено до 9 квітня.

Детальніше: https://bit.ly/3LbRXeC 

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Читайте також: На Рівненщині діти вимушених переселенців вже залучені до навчання