У Празі з’явилося зворушливе графіті на підтримку України та її народу. На ньому зображена маленька дівчинка, яка ховається під українським прапором і ховає під ним усі свої улюблені іграшки.

Фото графіті опублікував на своїй сторінці в Instagram чеський художник Chemis, - пише медіа НВ.

На вулиці Mojmírova в районі Нусле в Празі один з найвідоміших стріт-арт художників Чехії Chemis створив зворушливе графіті, присвячене Україні.

«Україна зараз бореться за своє майбутнє і свою свободу, а також за нашу. Як батько двох дітей, я не можу уявити безпорадність, біль та страх, які відчувають звичайні люди. Ми всі бачили фото тіл, зруйнованих міст та повних спортзалів жінок з дітьми та їхніх бабусь та дідусів. Будь ласка, продовжуйте допомагати і показувати, за які цінності ми виступаємо», - написав він на своїй сторінці в Instagram.

На роботі Chemis маленька українка захищає свої улюблені іграшки. Це персонажі відомих у всьому світі герої казок та мультфільмів, які добре знайомі європейцям: німецьку бджілку Майю, чеського Крота, польських Льолека та Болека, фінського Мумі-троля, французького Обелікса, британського пса Громіта та американського Міккі Мауса. Таким чином автор графіті нагадує європейцям, що зараз Україна захищає всю Європу.

На створення малюнка пішло два з половиною дні. Його автор Дмитро Прошкін, уродженець Казахстану, який багато років працює у Чехії.