Фото ілюстративне
Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів, які допомагають російським окупантам розвідданими про ЗСУ. Упродовж доби 18 березня спецслужба затримала кілька таких осіб у різних регіонах.

Зокрема, у Рівненській області спецпризначенці СБУ затримали чоловіка, який зрадив Україні та почав працювати на ворога. Він передав російським окупантам інформацію про шляхи передислокації військової техніки ЗСУ та розташування військових частин для нанесення авіаударів.

Крім того, він хотів очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами території Рівненщини.

У Дніпропетровській області:

Служба безпеки викрила чергових шахраїв, котрі виманювали гроші, призначені для оборони українських міст. Через соцмережі вони знайшли контакти керівників різних регіонів. Потім зв’язувалися з ними під виглядом помічників голів військово-цивільних адміністрацій областей, де зараз відбуваються найбільш активні військові дії, і просили допомогу коштами на оборону.
Наразі шахраїв затримано, триває процес повернення викрадених коштів.

У Вінницькій області:

Бійці «Альфи» СБУ схопили у середмісті Вінниці бойовика так званої «ДНР». Чоловік «служив» сапером у терористичному угрупуванні «Сомалі». З його слів, він втік від війни й переховувався, проте слідчі СБУ будуть встановлювати його реальні мотиви.

У Києві:

СБУ затримала ще одного зрадника, який у минулому був посадовцем Фонду держмайна. Тепер він «зливав» бойовикам так званих «Л/ДНР» і російській армії дані про бійців і техніку ЗСУ, їхні дислокацію, оснащення тощо.

В Одеській області:

За сприяння російським окупантам затримано жителя Одещини, який збирав і передавав ворогу фотоматеріали з розташуванням та оснащенням блокпостів Тероборони та прикордонних загонів в області.
У інформатора було виявлено списки патріотично налаштованих громадян, які допомагають ЗСУ. Всю інформацію зрадник відправляв через створений рашистами Telegram-канал.
Наразі всі викриті зрадники затримані. З ними проводиться весь комплекс заходів, щоб вони відповіли за свої дії.

За інформацією СБУ.

Читайте також: На Рівненщині під час війни виявили 409 підозрілих осіб та майже 90 нетверезих водіїв