Для перемоги на військовому фронті запрацював економічний: бізнес області вийшов на роботу. За словами начальника обласної військової адміністрації Віталій Коваль, бізнес має працювати заради суспільства, адже в жителів області мають бути всі необхідні товари та послуги.

Супермаркети, кафе, пекарні, перукарні, магазини одягу, поштові відділення, фітнес-клуби, квіткові магазини, ринки вже відкриті для покупців та клієнтів. Також відновили роботу освітяни: триває дистанційне навчання. У майстрів б’юті-сфери теж стає все менше вільних вікон для запису.

«Чому вирішила вийти на роботу? Кажуть, що битву виграє армія, а війну - економіка. То ж ми маємо бути сильними на усіх фронтах. Тому з козацьким драйвом і вірою в перемогу робимо те, що вміємо найкраще. Піднімаємо колективний бойовий дух, розвіюємо відчуття паралізованості та допомагаємо нашим захисникам», - каже власниця барбершопу Ольга Баранчук.

Підприємства Рівненщини частково перекваліфікувалися під вимоги воєнного часу, але продовжують виробляти продукцію.

Соціально відповідальний бізнес працює на два фронти: економічний та військовий. Перукарні пропонують безкоштовні послуги військовослужбовцям та ТрО, наших захисників пригощають гарячим чаєм чи кавою у кав‘ярнях, а кафе гарантують обід зі знижкою.

Днями Президент Володимир Зеленський звернувся до українців із проханням працювати. Він закликав усіх, хто має бізнес на територіях, де не ведуться активні бойові дії, відновлювати свою діяльність Тож аби повернути життя на вулиці міст, в уряді вирішили послабити податки та скасували усі перевірки для підприємців. Натомість за цією концепцією бізнес має підставити плече українській армії

Джерело: Рівненська ОВА