Де поселитися тим, хто тікає від війни, як отримати статус внутрішньо переміщеної особи, а також медичного обслуговування, як організовується навчання дітей-переселенців. Із цими та іншими питаннями звертаються на гарячу лінію Рівненської обласної військової адміністрації. З часу її цілодобової роботи надійшло вже 5837 дзвінків, 229 із яких - за минулу добу.

Людей також цікавили питання перетину кордону студентами іноземних ВНЗ, а також компенсація комунальних послуг жителям області, які дали прихисток вимушеним переселенцям.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Крім того, телефонували щодо графіку руху маршруток та потягів, порядку перевезення гуманітарних вантажів. Просили допомоги у погодженні пропуску через митницю.

Також були питання щодо режиму роботи установ та організацій в умовах комендантської години. Цікавили і особливості трудових відносин із працівниками, які виїхали з України. Запитували і про напрями необхідного виробництва, що підтримуються військовими адміністраціями та державою.

Повідомлення мешканців області скеровували для реагування до відповідних інстанцій.

Нагадаємо, на гарячу лінію Рівненської обласної військової адміністрації можна зателефонувати за номером: 0800 500 078. Вона працює цілодобово в консультативному режимі.

Читайте також: На Рівненщині розпочалася посівна кампанія (ВІДЕО)