Рівненщина протистоїть ворогу на гуманітарному фронті. Лише вчора до постраждалих від війни регіонів відправили 70 тонн допомоги. Дорогами та залізницею доставили вантаж на Київ, Запоріжжя, Харків, Підгірці Київської області.

Про це інформує Рівненська обласна військова адміністрація.

«Вчора від підприємців Вараського району надійшло 17 тонн картоплі, допомогу розподілили на декілька населених пунктів. Також відправили речі першої необхідності, ліки, продукти харчування, одяг, засоби гігієни, ковдри», - розповідає волонтер Ігор, який координує роботу складу у місті Рівне.

До збору долучилися як мешканці краю, а й благодійники з різних країн Європи, зокрема Польщі, Німеччини, Франції, Англії, Данії, Швеції.

«Робота гуманітарного хабу на Рівненщині продовжується. Загалом з початку війни область отримала і перенаправила 2,5 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Ми забезпечуємо логістику та координацію дій з відповідними службами на кордоні, аби гуманітарна допомога від наших друзів з-за кордону потрапила в Україну якнайшвидше», - зазначає начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Вже на складах сортують та формують допомогу, відповідно до запитів, які складаються Офісом Президента.

Практично весь вантаж відправляється у центральні та східні регіони.

Читайте також: Рівняни попрощалися із загиблими від авіаударів на телевежі (ФОТО)