За ініціативи лондонської скрипальки Керенці Пікок (Kerenza Peacock) 94 музиканти з 29 країн виконали українську народну пісню «Вербовая дощечка».

Скрипалька розповіла про це на своїй сторінці в Instagram, - пише WonderУкраїна.

В ініціативі взяли участь дев’ять українських скрипалів, до яких доєдналися скрипкова секція Мюнхенського камерного оркестру, музиканти з Лондонського і Токійського симфонічних оркестрів, Філармонії Осло, Голлівудських студій, а також кращі скрипалі з усього світу – Ірландії, Нідерландів, Польщі, Південної Кореї, Південної Африки, Молдови, Данії, Індії.

«Я потоваришувала з деякими молодими скрипалями в Україні через Instagram і з'ясувала, що дехто з них перебувають у підвальних укриттях, але зі своїми скрипками. Тому я попросила колег зі всього світу акомпанувати їм у гармонії. І мені надіслали відео від 94 скрипалів із 29 країн. За 48 годин! Дивовижна співпраця у створенні міжнародного хору скрипалів у підтримку України. Українському скрипалеві Іллі Бондаренку довелося знімати відео між вибухами, тому що він не міг чути свою гру», – пише Керенца Пікок.

Вона зазначила, що це вперше скрипалі з такої кількості країн збираються разом та створюють такі колаборації з різними стилями гри на скрипці.

Під відео також зазначено, що ведеться збір коштів для гуманітарної допомоги Україні.