Фото ілюстративне
Як впоратися зі страхом та панікою? Що радять психологи у воєнний час дошкільнятам та молодшим школярам? Як заспокоїти вагітних жінок? Із цими та іншими питаннями люди звертаються на гарячу лінію психологічної підтримки. Нагадаємо, в області вона працює цілодобово за номером: 0 800 400 378.

На сьогодні на Рівненщині безкоштовну допомогу надають 20 фахівців. За потреби, готові долучатися і інші психологи.

Тим часом ті, хто працює на гарячій лінії, розповідають, що до них звертаються із різними проблемами. Це, зокрема, страх звуку сирен та боязнь темноти (на щастя, необхідності світломаскування в області зараз немає), також перестороги жінок, яким невдовзі народжувати в умовах війни.

Крім того, люди хвилюються щодо виплати пенсій та соціальних допомог. Психологи спілкувалися і з літніми мешканцями на тему релігії та патріархатів.

Разом із тим, фахівці прогнозують, що у подальшому дзвінків більшатиме, адже поки що люди перебувають у стресі і вирішують першочергові завдання. Натомість психологічний стан буде даватися взнаки пізніше. І це потребує уваги.

Тож якщо відчуваєте, що не можете самостійно впоратися з тривожними думками, обов'язково зверніться до фахівців за психологічною допомогою.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: Список ресурсів, які допоможуть розважити та заспокоїти дітей в укритті