Польські партнери з Вармінсько-Мазурського воєводства доставили до Рівненської обласної клінічної лікарні вантаж з гуманітарною допомогою. Західні сусіди передали в нашу область необхідні ліки та автомобіль «швидкої». Усе це місцеві волонтери відправлять у регіони, які найбільше страждають від російських окупантів.

Допомогу з рук польських меценатів отримали головний лікар обласної клінічної лікарні Віктор Ткач та заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації Сергій Гемберг, пише Рівненська ОДА.

«Від початку війни ми активно приймаємо міжнародну гуманітарну допомогу. В основному це продукти харчування, ліки. В день це приблизно 100 тон. Зараз приїхала чергова допомога з Німеччини. Вона надходить на склади в Рівному і розподіляється.», - розповідає Сергій Гемберг.

На території головного медзакладу області розгорнули цілий штаб волонтерської допомоги. Від початку війни тут отримують велику кількість гуманітарної підтримки з різних куточків Європи. Це не лише медикаменти, а й їжа, засоби гігієни та все необхідне нашим бійцям і постраждалим від війни цивільним. Наразі на західному кордоні знаходяться десятки нових вантажів, які транзитом через Рівне будуть доставлені у найгарячіші точки України.