Представники громадських організацій і волонтери розпочали збирати підписи для звернення до кра?н НАТО – закрити небо над Україною.

"Це дуже важливо, оскільки нашi вiйськові героїчно борються на всіх фронтах Украïни. Щоб ефективнішою була наша армія, потрібно все-таки, щоб НАТО допомогло закрити небо над Україною", – наголошує волонтерка Олена Хомич.

"Вся міжнародна спільнота має розуміти, що це є проблема нашої нації й всього українського народу. І коли наш Головнокомандувач, Президент України Володимир Зеленський звертається до світових лідерів, то представляє всю 40-мільйонну націю, для якої ця проблема – номер один. У маленьких селах, містах, у великих громадах ми відчуваємо бомбардування і справжній геноцид з повітря", - зазначає начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

No-Fly Zone над Україною

Закрите небо для російської авіації над Україною означитиме, що військові сили – в даному випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

Читайте також: Рівненщина вимагає закрити небо над Україною