З метою отримання антиретровірусної терапії та іншої медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ, які опинилися за кордоном через військову агресію РФ, співтовариство лікарів, які залучені до надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ, ECEE (Euroguidelines in Central and Eastern Europe) Network Group запровадили ініціативу «АРТ українцям за кордоном».

Дана активність ініційована Президентом ECEE професором Юстиною Ковальською й професором Анджеєм Горбанем та відбувається при координації Центру громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ) та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України (ІЕІХ).

Актуальний перелік країн та клінік, в яких можна отримати АРТ, ви можете знайти за посиланням: https://www.eceenetwork.com/patients.

Для того, щоб отримати антиретровірусну терапію та медичну допомогу, достатньо звернутися за вказаними вище адресами.

Відсутність медичної документації не стане перешкодою в отриманні допомоги пацієнтам з ВІЛ-інфекцією. Про це повідомляє Центр громадського здоров`я МОЗ України. 

Бажано (але не обов’язково) мати інформацію щодо історії лікування ВІЛ-інфекції. Якщо з тих чи інших причин це не є можливим, за вашою згодою лікарі вказаних клінік зв’яжуться з представниками ЦГЗ та ІЕІХ та отримають необхідну інформацією, щоб надати максимально якісну допомогу.

Звертаємо Вашу увагу, що немає жодної необхідності самостійно попередньо узгоджувати можливість звернення у вище вказані клініки, оскільки інформація є достовірною та систематично оновлюється координаторами даної ініціативи.

Контакти для координації:

Лариса Гетьман, l.hetman@phc.org.ua +38 0677867407

Сергій Антоняк, antoniakserge@gmail.com

Читайте також: Гарячі лінії, які діють на Рівненщині, та інші важливі контакти