У час, коли Схід бере на себе усі удари окупантів з Росії, Рівне підтримує наших захисників усіма силами в тилу. Долучаються до допомоги навіть пенсіонери, які просто у себе вдома організували мініфабрику з пошиття подушок. Більше дивіться далі у сюжеті.

Це Наталя та Людмила. З початком війни жінки пішли у волонтери. І тепер шиють для наших захисників подушки.

"Виникла в мене така ідея, виставила пост у фейсбуці, що прошу підключайтеся, віддавайте свої іграшки і ми будем набивати подушки, - каже волонтерка Наталія Мартинова.

Адже необхідний матеріал - синтепон, знаходиться саме в дитячих м`яких іграшках, чимала кількість яких у людей вдома просто припадає пилом.

"Одна мама з Макарова, пані Валя, дзвонить і каже: "Заберіть нашого Тімоху, ведмідь під 2 метри, заберіть, нехай він допоможе нашим хлопцям, - додає Наталія Мартинова

Охочих допомогти, розповідає пані Наталя, за ці кілька днів виявилося стільки, що м`які іграшки тепер усюди: і в квартирі, і в коридорі. Втім, як то кажуть: "Кому війна, а кому мати рідна". І один із таких помічників за свою допомогу захотів отримати винагороду.

"Дуже прикра ситуація виникла з одним із дуже крутих бізнесменів в нашому місті. Нехай це буде на його совісті. До якого я звернулася з проханням щоб він нам дав синтепон і ми могли набивати подушки. На що він мені сказав: "Перекидайте мені гроші на рахунок, я тоді вам дам,

Але здебільшого люди допомагають безкорисливо. Чергова така допомога надійшла просто під час нашої зйомки.

"До такої справи долучаємось, що треба допомагати хто що може. Просто дуже тяжкий час. Принесли наповнювач для подушок, тканину щоб шити подушки", - каже пані Олена

А виготовила пані Наталя спільно із двома сусідками уже близько 80 таких подушок.

"Для того, щоб підвищити продуктивність нашої праці я зробила мітки собі на столі. Подушка має бути в готовому вигляді 45-30. Відміряю 33-48 для швів. От зробила надсічку для швів, далі роблю надсічку, і по нитці основи рветься".

Потому жінка зшиває два шматки тканини. І наповнює її синтепоном, який доводиться виймати інколи і з нових іграшок.

"Дуже шкода, оце діти повіддавали, вони ж були чиїсь ці всі іграшки. А тепер дітки всі повіддавали для того щоб ми перемогли, а ми переможемо, - Людмила Пенкальська, волонтерка.

Заради перемоги наших захисників над окупантами з Росії до справи пані Наталії долучилися небайдужі люди з Рівного, Олександрії, та Здолбунова. Усі пошиті подушки вони передають в благодійний фонд Руєвит. І уже звідти їх доставляють для військових. До слова, приєднатися до команди Наталії все ще може кожен охочий. Як і поділитися м`якими іграшками або ж іншими наповнювачами для подушок.