Вирок знову перенесли. У Рівненському апеляційному суді відбулося чергове засідання по справі "Американця". У 2019 році в Старому селі на Поліссі розстріляли Юрія Пишняка. Тоді авторитета на прізвисько «Американець», а також його спільників, визнали винними у вбивстві. Засудили на 15 років. Але рідні вимагають довічного покарання. Тому подали апеляцію.

Так, із криками "ганьба" зустріли колегію суддів у Рівненському апеляційному суді. Це були жителі Старого села, що на Рівненщині. Вони обурені та вважають, що суд затягує вирок по резонансному вбивстві. Сьогодні, 18 лютого, обвинувачені мали б почути вирок, але цього знову не сталося. Захисник "Амерекинця" - не з'явився до суду.

Захисниця обвинуваченого попросила перенести засідання, що підтримали усі обвинуваченні та їхні захисники. Окрім потерпілих та їхніх адвокатів.

Не відходячи до нарадчої кімнати, колегія суддів прийняла рішення.

Після цього судове засідання було знову перенесено. Що обурює бік потерпілих.

Потерпілі впевнені - це затягування, аби обвинувачені вийшли на волю. Адже через декілька днів у них завершується запобіжний захід.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року в Старому Селі біля власного будинку розстріляли 30-річного Юрія Пишняка. Чоловіка вбили на замовлення місцевого авторитета Павла Павловича, якого в Старому Селі називають «Американцем».

Справу почали розглядати в вересні 2019. Феміда Кузнецовського суду винесла вирок авторитету 15 років, як організатору, а його трьом спільникам – по 14 з половиною. Але рідні загиблого незадоволені. Адже злочинне угрупування тримає у страху все село.

Рідні вбитого припускають, що затягування відбуваються через хабар.

Чи відбудеться знову перенесене судове засідання і чи вийдуть обвинувачені на волю - можливо дізнаємося наступного тижня. Тоді відбудеться чергове судове засідання.

Читайте також: Забрав автомобіль та підробив заяву: рівненського експоліцейського оголосили в розшук