За результатом проведеного Державною екологічною інспекцією Поліського округу планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог природоохоронного законодавства Тараканівською сільською радою Дубенського району Рівненської області, встановлено, що в період з 28.04.2018 по 23.01.2019 дана сільська рада здійснювала забір та використання підземної води без відповідного на те дозволу, що є порушенням вимог ст.44,48 Водного кодексу України.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

За виявлені порушення природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відповідальних осіб Тараканівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Проведено розрахунок збитків, заподіяних державі, який становить
53 тис 559 грн. Сільській раді для добровільного відшкодування виставлено претензію.
Довідково: в грудні місяці 2021 року на території Тараканівської сільської ради державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу вздовж дороги виявлено сміттєзвалище загальною площею забруднення - 3685 м2, висотою забруднення – 70 см. Для лабораторного дослідження були відібрані проби грунту, які показали перевищення по фосфору, нітратах та хлоридах. За дані порушення посадова особа сільської ради була притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та для добровільної сплати була виставлена претензія на суму 243 тис. 210 гривень.

Так, як в місячний термін збитки не були сплачені, матеріали по даному факту направлено до Рівненської обласної прокуратури для вжиття відповідних заходів.

Читайте також: Керівника Рівненської митниці Тараса Коваленка відсторонили від посади