фото ілюстративне
Однією з ключових оцінок ефективності проведених реформ правоохоронних органів є результативність протидії корупційним кримінальним правопорушенням та правопорушенням, пов’язаних з корупцією.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Задля консолідації зусиль та напрацювання спільних шляхів, спрямованих на реальну протидію корупційним проявам на території регіону, обласною прокуратурою створено відповідну міжвідомчу робочу групу, і вже в минулому році спільними зусиллями правоохоронні органи помітно підвищили ефективність протидії кримінальним правопорушенням цієї категорії та активізували роботу щодо виявлення фактів хабарництва.

Всього територіальними підрозділами поліції ГУ НП в Рівненській області у 2021 році розпочато 103 кримінальні провадження щодо ймовірних корупціонерів.

До суду з обвинувальним актом за цей час скеровано 99 кримінальних проваджень (проти 75 у 2020 році), установлено збитків на понад 4,5 млн гривень, частину з яких відшкодовано у ході досудового розслідування, вжито заходів для забезпечення можливої конфіскації майна, отриманого у корупційний спосіб – накладено арешт на майно на загальну суму понад 36,5 млн гривень.

Крім того до суду скеровано обвинувальний акт за фактом легалізації розтрачених коштів на загальну суму понад 2,7 млн гривень.

З-поміж посадовців-хабарників до кримінальної відповідальності, зокрема, притягнуто 8 працівників поліції, 3 – лісової охорони, 2 – пенітенціарної системи та 1 – керівник управління рибоохорони в області.

Читайте також: 10 кілометрів від домівки та 7 годин пошуків: на Рівненщині відшукали маленьку школярку