У Рівному релігійні громади готові надати власні приміщення для сховку жителів міста. У разі надзвичайної ситуації там зможуть перебувати декілька сотень рівнян. Наразі вже відомо про 8 напівпідвальних та підвальних об'єктів. Їх оглянули фахівці та обіцяють згодом нанести на карту усіх наявних сховищ та протирадіаційних укриттів у місті. Більше про це далі у сюжеті.

Це приміщення канцелярії української церкви християн віри Євангельської, яке знаходиться на вулиці Гагаріна 32 А. Представники релігійної громади готові надати напівпідвальну його частину для сховку рівнян у разі надзвичайної ситуації.

У цьому приміщенні є кухня, санвузли, підведена вода та інші комунікації. Сьогодні оглянути об'єкт прийшли представники управління з надзвичайних ситуацій та очільник міста. Тут тимчасово можуть укритися щонайменше 50-60 людей, а за потреби ще більше. Представники церкви, кажуть із 2014 року допомагають регіонам, де зараз триває війна.

Майже дві сотні людей можуть знайти сховок і у приміщенні їдальні церкви євангелістів християн баптистів "Відродження", що на вулиці Дворецька 41.

Загалом, релігійні громади міста запропонували 8 таких об'єктів для потреб жителів міста у разі надзвичайної ситуації.

Такі укриття не варто варто плутати із захисними спорудами цивільного захисту, такими як сховища та протирадіаційні укриття. Це споруди подвійного призначення, вимоги до них дещо інші.

Найближчим часом, спеціалісти мають оглянути ще 30 подібних об'єктів. Усі придатні обіцяють незабаром нанести на загальну карту, де зазначені
сховища і протирадіаційні укриття у нашому місті. А ще зазначають, спорудами подвійного призначення у разі виникнення надзвичайної ситуації можна вважати усі підвальні приміщення, підземні переходи та підземні паркінги.

Читайте також: Рівнерада програла суд щодо кіосків на Київській