У Рівному на пішохідному переході дівчину збив легковик. Сталося усе ввечері, 15 лютого, на вулиці Кавказька. 23-річна рівнянка переходила дорогу по зебрі, к цей час зненацька з'явилась іномарка. Дівчину із численними переломами рук та ніг каретою швидкої доправили в лікарню. Водій автівки, за словами правоохоронців, був тверезим. Більше розкаже Ольга Данілюк.

Так бабуся 23-річної дівчини описує ДТП, в яку напередодні ввечері потрапила її онука. Каже, усе сталося на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Кавказька близько 19 години. Коли дівчина саме вигулювала домашнього улюбленця.

Тож непомітними на дорозі вони аж ніяк не могли бути. Лікарі швидкої, які приїхали на місце події, доправили дівчину каретою швидкої допомоги в лікарню.

Надалі дівчина має перенести ще декілька операцій. А для повного одужання їй знадобиться щонайменше пів року. Разом з тим правоохоронці уже встановили, що за кермом автомобіля «BMW», який і спричинив ДТП, був 21-річний рівнянин.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху І якщо провину водія доведуть, йому загрожуватиме позбавлення волі на строк до 3 років. Але ця ДТП, кажуть пішоходи, тут уже не перша.

Свідками аварійної ситуації на цьому пішохідному переході стали і ми.

Єдиний вихід, припускає рівнянин Леонід, поставити на цьому нерегульованому пішохідному переході світлофор, який би змусив водіїв зупиняти свої автівки перед пішоходами.

Натомість в управлінні транспорту і зв'язку зазначають, світлофор проблеми не вирішить. Є інші методи впливу на водіїв-шумахерів.

Тобто, рівняни мають написати в міську раду звернення. Після чого фахівці мають перевірити і прийняти остаточне рішення чи, дійсно, цей перехід є проблемним та як зменшити на ньому кількість ДТП. Однак в управлінні транспорту кажуть, перехід на вулиці Кавказькій не є місцем концентрації ДТП. 

Читайте також: Потрійна ДТП на Київській у Рівному: відомі подробиці аварії (ФОТО)