Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Жителів Березнівської громади навчають користуватися онлайн-послугами. Тут стартував проєкт «Цифра в кишені». У його рамках, воркшопи відбуваються безкоштовно, а їх учасниками можуть стати всі охочі, незалежно від віку. Заняття проходять на базі бібліотеки.

На першому із них йшлося про інтернет-банкінг, тож, окрім «цифрових» тренерів, слухачів консультували і банківські працівники. Для місцевих жителів це наразі актуально.

Про це інформує Рівненська ОДА.

Крім того, як тільки з’явилося оголошення про участь Березнівської громади у проєкті «Цифра в кишені», до працівників книгозбірні почали звертатися за консультаціями щодо того, як користуватися застосунком «Дія», щоб згенерувати COVID-сертифікат та отримати 1000 гривень за вакцинацію.

«Учасниками першого воркшопу стали активні люди старшого віку. Це працюючі пенсіонери, які хочуть повчитися цифровій грамотності. Крім того, до нас приїхали і працівники сільських бібліотек. Вони мають намір попрактикуватися з нами, щоб вже найближчим часом консультувати місцевих мешканців», - пояснила «цифрова» тренерка, яка працює в Березнівській центральній районній бібліотеці, Ольга Левченко.

Нагадаємо, «Цифра в кишені» - це спільна ініціатива Рівненської ОДА та мережі бібліотек. Проєкт стартував торік у 5 пілотних громадах - Володимирецькій, Гощанській, Дубенській, Сарненській та Здолбунівській. Цьогоріч його географія розширилася. Тепер безкоштовні воркшопи проходять ще в 10 громадах: Березнівській, Радивилівській, Дубровицькій, Костопільській, Демидівській, Острозькій, Клеванській, Малинській, Антонівській та Тараканівській,

«Цей проєкт про те, як навчити тих, кому 40+, 50+, 60+, 70+ (і навіть більше) користуватися найпопулярнішими онлайн-сервісами. А це і оплата «комуналки» з дому, і запис до сімейного лікаря в такому ж режимі, і інтернет-покупки, і відеотелефонія, і послуги, які можна отримати на порталі та через застосунок «Дія», - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. – Насправді такі навички здатні полегшити життя і зекономити гроші. «Цифра в кишені» стартувала торік. Тепер ми маємо хороші результати. Тож, сподіваюся, цьогоріч вдасться поширити цей досвід на всю область».

Читайте також: На Рівненщині розділять гуманітарні вантажі