П’ятирічна рівнянка Олександра Канкрова стала рекордсменкою Книги рекордів України з номінацією «Наймолодша альпіністка України».

У складі української команди дівчинка піднялася у Грузії на гору Лайла (висотою 4009 м) на початку серпня 2021 року. На той момент їй було 5 років 5 місяців. Олександра Канкрова здійснила повноцінне альпіністське сходження на гору Лайла (висота 4009 м) на рівні з дорослими учасниками сходження.

«Дівчинка стійко подолала на маршруті всі перевали, траверси, брід річки Адиші Чала, льодовик Лайла… За спортивною класифікацією категорія складності маршруту гірського походу – 1 КС, з елементами другої категорії складності. Основними вимогами Національного реєстру рекордів до претендентів на цю номінацію є подолання всього маршруту дитиною самостійно у супроводі дорослих. Окрім того, дитина має вміти працювати з альпіністським спорядженням, користуватися ним з дотриманням техніки безпеки», – розповіла керівниця Національного Реєстру рекордів України Лана Вєтрова у Facebook.

Рекорд наймолодшої альпіністки України оголосили сьогодні, 12 лютого, у Рівному. Під час зустрічі показали фільм про сходження групи на гору Лайла, в складі якої була наймолодша альпіністка. Також маленька рекордсменка поділилась своїми враженнями від гірського походу, розповіла про своє альпспорядження.

Олександра разом із батьками у повноцінних походах з півторарічного віку і це вже її четвертий похід у гори – було два зимових у Карпати, літній у Карпати, Кавказ.

Читайте також: Колекція Дубенського замку поповнилася іконою 19 століття (ФОТО)