Фото ілюстративне
Уже декілька днів поспіль в Рівненській області фіксують близько 2000 нових хворих на COVID-19.

Про це йшлося під час брифінгу, який відбувся у Рівненській ОДА.

Як повідомила координаторка з вакцинації в області Олена Гандзюк, всього в області зареєстрували 160 826 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. За добу 9 лютого 1917 нових випадків, з них – 149 дітей, 22 медичних працівника, одужало 1735 осіб, померло – 6. Госпіталізували 107 хворих, а виписано з лікарень 147 осіб. На сьогодні завантаженість «ковідних» закладів становить 49,3 %.

Вагітні жінки мають високий ризик отримати ускладнення від коронавірусної хвороби – вони частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень. Вагітні жінки із симптомним перебігом COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби. Ковід під час вагітності також пов’язаний із підвищеною ймовірністю передчасних пологів і госпіталізації новонародженого у палату інтенсивної терапії. Вакцинація для вагітних жінок є безпечною. Щепитися можна на будь-якому терміні вагітності.

В Україні діти від 12 років можуть щепитися від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. В Рівненській області проведено 5 834 щеплення дітям 12-18 років, з них: 1 дозою – 2 924 особи, 2 дозами – 2 910 осіб.

Одна з доступних в Україні вакцин – це інактивована вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech. Її можна використовувати як для базового курсу вакцинації, так і для додаткової чи бустерної дози. Крім того, CoronaVac можна змішувати з іншими вакцинами як для базового курсу, так і для додаткової чи бустерної дози за наступними схемами: CoronaVac+AstraZeneca, CoronaVac+Pfіzer, CoronaVac+Modernа.

Читайте також: Як діяти жителям Рівненщини у разі екстреної ситуації? (ВІДЕО)