Міністерство охорони здоров’я затвердило триразове зимове меню для дошкільних закладів освіти. Це сезонне чотиритижневе меню.

У ньому є п’ять варіантів страв на кожне приймання їжі (сніданок, обід і вечеря). Всього в меню 160 найменувань. Окрім як у дитячих садках, це меню можна використовувати для харчування дітей віком від 1 до 7 років у закладах відпочинку та оздоровлення.

На сайті Міністерства охорони здоров'я доступні технічні картки з переліком страв, вимогами, необхідними параметрами та розрахунками (наприклад, енергетична цінність продуктів/страв тощо). Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

У МОЗ зазначили, що над документами працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держпродспоживслужби, «Інститут громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ», ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», Національного університету харчових технологій.

Нагадаємо, що ця робота здійснювалася в межах реформи сис­те­ми шкіль­но­го хар­чу­ван­ня, ініційованої пер­шою ле­ді Ук­ра­їни Оле­ною Зе­ленсь­кою.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також: Школярі Рівного з понеділка повертаються за парти