Фото з мережі інтернет
Відома рівнянка Надія Косміаді померла у Німеччині. Їй було 98 років.

Про це повідомили  в соцмережі на сторінці АРТ-ательє "Георгій Косміаді".

"Сумна звістка надійшла з Німеччини. Як повідомила внучата племінниця Надії Саннов-Косміаді Тетяна Траутманн, Надія Георгієвна відійшла у вічність на минулому тижні. Вічна та світла пам’ять."

Нагадаємо, що Надія Косміаді – дочка відомого рівненського художника Георгія Косміаді. Надія Косміаді після понад 50 років вимушеної еміграції до Німеччини змогла вперше повернутися у місто свого дитинства у 1992 році. Тут у Рівному вона створила музей батька-художника. Однак, минулого року через стан здоров’я вона змушена була повернутися до Німеччини.

"Світла їй пам'ять... На 99-му році Людина-епоха покинула цей світ, залишивши у ньому яскравий слід і в тому числі в історії міста Рівне... Фільм «Кавалери» - отримав відзнаку на декількох фестивалях. У 2016 році незважаючи на те, що він був у позаконкурсній програмі кінофестивалю "Місто Мрії", члени журі нагородили головну героїню фільму спеціально запровадженою ними відзнакою за кращу жіночу роль. Також фільм став переможцем 8-го кінофестивалю "Полтава-Док" у номінації «Мистецтво жити» і переможцем 10-го кінофестивалю "Полтава-Док" серед фільмів, які були серед усіх переможців фестивалю протягом 10 років проведення цього заходу...", - пише Віктор Булига на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Читайте також: Поїхала на навчання і зникла: на Рівненщині розшукують матір трьох дітей