З таким проханням до міського голови Рівного звернулись представники громадських та патріотичних організацій міста. Адже на їх думку активіст вніс чималий внесок у перемогу Революції Гідності. А його ім'я відоме далеко за межами нашої області. Більше подробиць, далі у сюжеті.

У Рівному хочуть назвати одну із вулиць на честь Сашка Білого. Під відповідним зверненням до міського голови Рівного підписались шість очільників громадських організацій. Серед них і Андрій Мітюхін. Чоловік каже, Олександр Музичко гідний того, аби його прізвище було закарбоване у пам'яті рівнян.

Постать Сашка Білого як в часи Революції гідності так і зараз викликає чимало суперечок. Відомим в Україні і за її межами він став після появи на відео з автоматом Калашникова у приміщенні рівненської облдержадміністрації.

Також, мережею ширилось відео, як він тягнув за краватку прокурора Андрія Таргонія. Останнього, вже через рік затримають на хабарі.

Роман Коваль був близьким другом Олександра Музичка. Пригадує і його вбивство. До цього часу, він та й інші громадські активісти звинувачують в ньому тих, хто тоді був при владі. Мовляв його постать була незручна та радикальна. Справу проти нього порушили 8 березня 14 року, а в ніч з 24 на 25 березня, чоловік помер від вогнепальних поранень. Їх нанесли правоохоронці, адже Музичко, ніби-то чинив збройний опір при затриманні. За словами його товариша, особистість Сашка Білого варто сприймати через призму того часу, а він сам заслуговує того, аби одна із вулиць міста носила його ім'я.

Втім рівняни в соц. мережах по різному ставляться до такої ініціативи.

Тож, чи зверне міський голова увагу на відповідне звернення від активістів та чи присвоять одній із нових вулиць міста ім'я Олександра, стане відомо вже під час наступних пленарних засідань міської ради Рівного.

Читайте також: У Рівному 26 невакцинованих медичних працівників відсторонені від роботи