На сайті Рівненської міської ради зареєстрували петицію про заборону концертів російських виконавців у місті.

Ініціатор петиції – громадський активіст Костянтин Юзвюк.

“Громадяни країни-агресора, які працюють у сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури…Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші. Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців… Музика та інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців.

В Одесі скасували концерт Басти, у Києві активісти постійно зривають концерти рос. виконавцям. Можливо варто економити кошти, залучені на проведення заходів (в тому числі силові структури) та сили активістів?” – йдеться в петиції

Для того, щоб петицію розглянула міська влада, необхідно зібрати 250 підписів. Підтримати її варто за посиланням на сайті міської ради.

Читайте також: У Рівному громадяни відсудили право на приватизацію державної квартири