Фарбування – це досить поширена процедура, яка може виконуватися як у салоні, так і в домашніх умовах. Дія стійких фарб на аміачній або безаміачній основі полягає у тому, що для проникнення пігменту у глибину стрижнів вони підіймають лусочки волосся. В результаті стрижням не вистачає гладкості, зменшується пружність й еластичність, їхня структура стає пористою, збільшується ламкість.

Як зберегти пігмент і відновити пасма

При будь-якому фарбуванні відбувається пошкодження кератинового шару, а значить волосся обов'язково потребує особливого догляду. Негативні зміни неодмінно позначаться на зовнішньому вигляді зачіски, оскільки підвищена пористість і ламкість значно ускладнюють виконання стайлінгу. Пасма стають неслухняними, важко приймають бажану форму. Впоратися з подібними проблемами допоможе правильний догляд, який базується на таких основних принципах:

  • Систематичність. Встановлюємо правильний режим догляду й намагаємося його чітко виконувати, дотримуємося рекомендованих термінів та правил застосування. При нанесенні маски 1 раз на місяць замість одного разу на тиждень не варто розраховувати на помітні результати.
  • Комплексний підхід. Підбираємо продукти з різних категорій – шампунь, ополіскувач або бальзам, маска, спрей для відновлення структури стрижнів, засоби для стайлінгу, але всі вони повинні бути призначені саме для фарбованого волосся.
  • Додатковий функціонал. Звертаємо увагу на можливості та особливості кожного засобу. Фарбування може викликати негативну реакцію шкіри голови (свербіж, лущення, відчуття печіння). У такому разі потрібні продукти, які можна наносити не лише на волосся, а й на шкіру. Також важливими аспектами є необхідність змивання, тривалість процедури, частота застосування, правила нанесення.

План дій

  • Гігієнічні процедури. Мити голову рекомендується не раніше, ніж за кілька днів після фарбування. На стійкість кольору негативно впливає хлорована вода, тому під час плавання у басейні або при відвідуванні аквапарку обов'язково надягайте шапочку. Головним гігієнічним засобом для очищення пасом є шампунь для фарбованого волосся. Перейшовши за посиланням https://parfums.ua/category/shampoos/tip_volos=okrashennye на сайт інтернет-магазину PARFUMS, ви можете замовити цей продукт зі швидким доставленням за призначенням. Пропоновані варіанти не тільки забезпечують делікатне очищення, але й перешкоджають вимиванню пігменту. Зазначимо, що ці засоби не завжди є універсальними. Для світлих пасом рекомендуються продукти, які нейтралізують жовтизну, а для темних особливо важливе надання блиску та захист від вигорання. Також випускаються шампуні для надання певного відтінку (тонування), але зазвичай застосовуються вони у парі з традиційним гігієнічним засобом. Формули досить різноманітні. У рецептурі присутні екстракти лікарських рослин, продукти бджільництва, гіалуронова кислота, вітамінні комплекси, поліфенол (натуральний інгредієнт, який виходить з фруктів або ягід).

  • Зволоження та відновлення. Шампунь забезпечує очищення, а для додаткового догляду необхідні кондиціонер чи бальзам та маска. Основне їхнє завдання полягає у зволоженні та живленні, а також у пом'якшенні та відновленні структури. Ліпіди та протеїни проникають углиб стрижнів та усувають пористість. Через 2 тижні після фарбування застосовуємо маску. Зазвичай вона використовується курсами (у середньому 2 місяці) і наноситься 1-2 рази на 7 днів. Важливим показником є ??тривалість процедури, що рекомендується виробником. Найчастіше вона потребує 3-10 хвилин, але є варіанти, які наносяться на 20-40 хвилин. Тому при підборі встановіть відповідність між рекомендованими часовими рамками та власними можливостями.

  • Сушіння та укладання. Важливо не використовувати високу температуру під час виконання стайлінгу, оскільки це збільшує сухість та ламкість. При застосуванні фена, плойки, прасочки та інших приладів обов'язково наносимо на волосся термозахисний спрей. Термозахист використовується незалежно від температури нагрівання та типу застосовуваного пристрою. Краще відмовитися від тонких гумок та металевих шпильок з гострими краями.

Правила догляду можуть відрізнятися залежно від кольору локонів. При виконанні освітлення пасма страждають більше, ніж при звичайному фарбуванні. Вони втрачають еластичність і пружність, погано розчісуються та укладаються. У такому разі присутність у рецептурах натуральних олій (обліпихи, сої, солодкого мигдалю) буде особливою перевагою. Інтенсивні, насичені пігменти (наприклад, рудий, червоний) зберігають свою яскравість при одночасному використанні шампунів без сульфатів та засобів для тонування.