Фото ілюстративне
У Рівному почастішали випадки заволодіння грошовими коштами громадян шахрайським шляхом, зокрема під приводом повідомлення неправдивих відомостей щодо потрапляння у ДТП родичів та необхідності термінового надання грошових коштів на лікування та уникнення кримінальної відповідальності.

З початку цього року затримали вже чотирьох осіб за вчинення таких злочинів, троє з них – місцеві, ще один – житель Житомирської області. Ухвалами Рівненського міського суду двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двом – домашній арешт, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Зазвичай зловмисники телефонують на стаціонарні або мобільні телефони громадян, представляються працівниками поліції, прокуратури або медичних установ та вводять потерпілих в оману. Після цього вони повідомляють своїм співучасникам анкетні дані та адресу, за якою необхідно приїхати та забрати грошові кошти. Зазвичай під такий вплив потрапляють люди похилого віку, які, перебуваючи в стані стресу та під психологічним тиском, не встигають зорієнтуватися та передзвонити своїм родичам, в результаті чого стають жертвами шахраїв.

Прокуратура вкотре закликає громадян бути обачними та не віддавати кошти незнайомим особам, а у разі підозри на спробу скоєння шахрайства невідкладно телефонувати на гарячу лінію обласної прокуратури (0362) 63-30-88, або на спецлінію «102».

Наголошуємо, що працівники поліції та прокуратури не мають повноважень, аби телефонувати, просити або вимагати гроші за вирішення питань конфлікту із законом або ж на лікування потерпілих у ДТП. Пам’ятайте про це самі і попередьте своїх рідних, щоб убезпечити їх від шахраїв.

Читайте також: У Костополі поліцейські оперативно викрили крадія велосипеду